Harjoitteita

Tähän listaukseen on tarkoitus tuoda juoksutekniikkaa parantavia harjoitteita. Toistaiseksi joudut tyytymään pelkkään kuvaukselliseen tietoon, mutta myöhemmin tulen tuomaan myös videoita havainnollistamaan harjoitetta.

Polvennostojuoksu

Pidä katse horisonttiin, polvia saa nostaa reilusti. Älä kiirehdi eteenpäin, mutta pidä tahti reippaana. Heiluta käsiä lantion sivuilla, liikelaajuuden ei tarvitse olla hirveän suuri. Muista pitää keskivartalo hieman jännitettynä.

Polvennostojuoksu sivuttain

Harjoite on kuten polvennostojuoksu, mutta tehdään sivuttaisliikkeessä. Nosta polvia reilusti, jännitä keskikroppaa. Pidä katse suoraan eteenpäin, mutta etene sivuttain. Loikat eivät saa olla leveitä, pidä askel pienenä.

Pikkuvuorohyppely

Varpaat kokoajan ylöspäin. Nosta polvet lantion korkeudelle, heiluta käsiä reilusti. Pyri mahdollisimman lyhyeen maakontaktiin. Jalan tulee irrota maasta, mutta vain muutaman sentin verran.

Kuopasujuoksu

Askel pitää tulla suoraan painopisteen alle. Tee reiluja ponnistuksia, älä kuitenkaan hypi. Askelluksesta tulee kuulua selkeä ääni.

Potku eteen

Mennään kokoajan päkiöillä. Jännitä kroppaa jatkuvasti ja etene, kuin kävelisit unissasi: pidä kädet suorana eteenpäin. Nosta jalkoja vuorotellen suorina kohti jalkoja.

Suorin jaloin juoksu

Yläkroppa pikkaisen yläkenossa, hartiat rentoina, varpaat ylhäällä. Älä iske jalkoja liian eteen ja pidä katse eteenpäin. Pidä jalat suorassa ja ylläpidä reilua vauhtia, jolloin harjoite on helpompi tehdä.

Koordinaatio haaraperus- ja hiihtohyppy

Perushaarahyppy, mutta mennään jatkuvasti eteenpäin. Eteenpäin mentäessä vastakkainen jalka ja käsi menevät eteenpäin.