Lihaskuntoharjoitteita

Kuten juoksutekniikkaharjoitteissakin, tarkoituksenani on koota tähän listaukseen paljon erilaisia lihaskuntoharjoitteita sekä liittää myös havainnollistavia videoita. Alla olevat harjoitteet ovat suorat kopioit Juoksija-lehden artikkelista, jonka näet täältä: https://juoksija.fi/lenkkarit-solmussa/voimaa-ja-liikkuvuutta-juoksijalle-10-tasmaliiketta/

Bulgarialainen kyykky – Hallittu kyykky, jossa takajalka on pienellä korokkeella ja ylävartalo ei kallistu eteenpäin kyykätessä. 10+10 toistoa.

Kuubalainen – Rapukävelyasento ja toinen jalka pienelle korokkeelle. Nosta toinen jalka ja lantio suoraksi ja laske hallitusti alas. 8+8 toistoa.

Lankkukierto – Asetu lankkuasentoon kyynärpäät maassa ja kierrä vuorotellen käsi ja ylävartalo kohti kattoa. 8+8 toistoa.

Keskimmäisen pakaralihaksen vahvistaminen – Seiso yhdellä jalalla, koukista toinen jalka ja avaa sitä hallitusti sivulle. Vartalo ei kallistu eteen. 10+10 toistoa.

Kylkiliike juoksumaisesti – Asetu kylkilankkuun ja liikuta ylempää jalkaa ja kättä juoksunomaisesti. 10+10 toistoa.

Syvät vatsalihakset – Selinmakuulla ja alavatsa maassa lähde hipaisemaan jalalla maata ja palauta jalka takaisin koukkuun toisen viereen. 20 toistoa vuorojaloin.

Pohkeet – Päkiälle nousu ja hallittu laskeutuminen yhdellä jalalla. Jalkaterä ei kierry sisään laskeutumisvaiheessa. 10+10 toistoa.

Menninkäinen – Lähtöasennossa seisot ja kädet koskevat maahan, lähde kävelemään käsillä niin pitkälle kuin pystyt ja palaa takaisin. 5 toistoa.

Selkälihakset jalkaterät ilmassa – Konttausasennossa vie vastakkain käsi ja jalka mahdollisimman kauas toisistaan. Pyri pitämään tukijalan varpaat ilmassa. 20 toistoa.

Ojentajat ja vartalonhallinta – Punnerra ja läppää kättä kaverin kanssa aina punnerrusten välissä (voit läpätä myös seinää). 15 toistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.